PKK’nin 1 Mart itibariyle ilan ettiği ateşkese rağmen işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik karadan ve havadan saldırıları aralıksız devam etmektedir. Aynı şekilde Kürt birliğine ilişkin çağrılar ve açıklamalar yapılmasına rağmen KDP’nin Parastin ve Zerevanî özel güçleri aracılığıyla Özgürlük Gerillalarına karşı işgalci Türk devleti ile olan iş birliği sürmektedir.
MİT ve Parastin iş birliği ile kurulmaya başlanan “Tek Vücut” adlı askeri hattın nasıl kurulacağı ve kimlerin bu hatlarda konumlanacağına geçmeden önce sitemiz Lekolin.org’un 21 Nisan’da yayınladığı Haber Analiz’inde İşgalci Türk devletini Musul ve Kerkük bölgelerinde askeri üsler kurmanın da ötesine geçerek çoğunluğu Türkmen çetelerden oluşan yerel silahlı gruplar oluşturduğunu belgeleriyle beraber ortaya koyduğunu belirtmekte fayda var.
Aynı şekilde sitemiz Lekolin.org 5 Mayıs tarihli Özel Haber’inde MİT’in PDK-Türkiye eliyle Amed’de korucular için eğitim devreleri açtığı ve eğitilen 80 korucunun 28 Nisan’da MİT tarafından İbrahim Halil Sınır Kapısı üzerinden Duhok’un Amediye ilçesindeki Bamernê Askeri üssüne geçirildiği belirtilmişti.
Bunları neden mi bertiyoruz? Çünkü başta belirttiğimiz tek vücut adlı askeri hattın kuruluş zeminini MİT uzun süredir Türkiye’de ve Başur Kurdistan’da hazırlıyordu. Misak-i Milli sınırlarına ulaşmayı amaçlayan işgalci Türk devleti daha 2021 yılında Irak Türkmen Cephesine (ITC) Habur Sınır kapısından tırlarla silah desteği sağlamıştı.
KAYSERİ ve AMED’DE EĞİTİLDİLER
Yandaş medya ve muhalif medyada “Barış Süreci” söylemleri işgalci Türk devletinin faşist ve işgalci zihniyetini perdelemek için kullanılırken bu söylemlerin aksine sahada kirli planlar devreye konuldu. Ki yapılan siyasi söylem ve açıklamaların pratik sahada yansıması olmadığı sürece hiçbir geçerliliği söz konusu değildir.
Edindiğimiz bilgilere göre işgalci Türk devleti PDK-Türkiye desteği ile Amed ve Kayseri’de her türlü silah üzerinden eğittiği Türkmen çeteleri ve Korucuları Medya Savunma Alanlarına göndermeye devam ediyor.
Bu çeteler sadece Türkiye’deki Türkmenlerden oluşmuyor, aynı zamanda MİT’in Irak Türkmen Cephesi aracılığıyla silahlı gruplara kattığı Iraklı Türkmen çeteleri de içerisinde barındırıyor.
PLANIN YÜRÜTÜCÜLERİ ZÊREVANÎ GÜÇLERİ VE PARASTİN
Eğitilen korucu ve Türkmen çetelerin Medya Savunma Alanlarına yerleştirilmesi planının yürütücüleri, Zêrevanî Peşmergeleri ve Parastin üyeleri olduğu öğrenildi. Teyit ettirdiğimiz bilgilere göre bu kirli planın detayları şu şekilde:
-İşgalci Türk devleti Medya Savunma Alanlarından Türkmen çeteleri ve Korucu çeteleri aracılığıyla “Tek Vücut” adında bir askeri hat oluşturmayı hedefliyor.
-Bu “Tek Vücut” hattının pratik sahada ise Türk Ordusu ve KDP’ye bağlı Zêrevanî özel güçleri tarafından koordine edilecek.
-Medya Savunma Alanlarında özellikle Zap bölgesi ile Gare Dağı arasındaki yollara Korucu ve Türkmen çeteler tarafından mayın ve patlayıcılar yerleştirilecek.
Edindiğimiz bilgilere göre bu çetelerin dağıtımı ve yerleştirilmesi doğrudan Zêrevanî güçleri tarafından denetlenecek ve bu çeteler Türk Ordusunun askeri üniformalarını giyecek. Zap ve Gare bölgeleri arasında, yeni inşa edilen karakollara ve mevzilere yerleştirilecekler.
Bu bilgilere dayanarak, İşgalci Türk Devleti’nin Suriye’de nasıl ki kurduğu Türkmen gruplar eliyle Halep bölgesini ekonomik, askeri ve istihbarat açısından kontrol altına aldıysa aynı şekilde Başur Kürdistan’da bu kirli planın benzerini pratiğe koymuş bulunmakta. Tüm ateşkes ve Barış süreçlerini askeri varlığını ve dört parça Kürdistan’daki işgalini genişletme fırsatı olarak ele alan işgalci Türk devleti 2025 yılında da yerel işbirlikçilerin desteği ile aynı kirli zihniyetini devam ettirdiğine şahit oluyoruz.
Militan RÊHAT