No Result
View All Result
No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Anketler
  • Hakkımızda
  • home page
  • İletişim
  • Test
  • Tüm Yazılar
  • Yorum İlkesi
Home Bölümler Duyurular

Kürdistan Halk İnisiyatifi: Ayağa Kalkın, Yaşamı Durdurun!

Lekolin by Lekolin
15 Mart 2020
Reading Time: 2 mins read
A A

30 Aralık 2011 Cuma Saat 08:28

Kürdistan Halk İnisiyatifi, Türk ordusunun Roboski’de gerçekleştirdiği katliamı kınayarak halkı

Kürdistan Halk İnisiyatifi, Türk ordusunun Roboski’de gerçekleştirdiği katliamı kınayarak halkı “ulusal direniş ruhuyla ayağa kalkarak yaşamı durdurmaya çağırdı.

Halk İnisiyatifi yaptığı yazılı açıklamada, “Kürt halkını imha etme döngüsüyle tepreşen AKP faşizmi ve onun savaş kurmayları vahşet ve kıyım uygulamakta sınır tanımamaktadır. Halkımızı ve değerlerini yok etmek için her türlü katliam yönetimini devreye koymaktan sakınmamaktadır dedi.

“Halkımızın Özgürlük abidesi olan Reber Apo üzerinden uyguladığı tecrit, izolasyon yöntemleriyle bir halkı iradesiz ve Önderliksiz bırakılmak istemektedir denilen açıklamada şunlar ifade edildi:

“AKP faşizminin devreye soktuğu halk kıyımı köklüdür. Köklü olduğu kadar zalim ve insanlıktan nasibini almamış bir politikadır. AKP faşizmi bu kıyımlarla, özgürlük hareketinin 37 yıllık büyük bedellerle kazanılan kurumlarını ve demokratik sistemini ortadan kaldırmak ve ebediyen Kürt halkını ve Kürdistan’ı yeniden mezarlığa gömme hayalindedir. Bu pervasızlığı ve vahşetidir ki Çele’de hiçbir savaş kuralını tanımadan ve insanlık suçu işleyerek 36 özgürlük savaşçısını hunharca katletmiştir ve bu tür katliamlarını da sürdürmektedir.

Her gün tutuklama, her gün işkence, her gün katliam dehşetiyle karşı karşıya kalan Kürt halkı bugün yine insanlık tarihine utanç lekesi olarak girecek olan bir katliamla uyanmıştır. Şırnak Uludere’nin Roboski köyünde 40’a yakın sivil halkımızı, çocuklarımızı katletmiştir. Türk devleti katliamcı zihniyetinin bir ürünü olarak arkasına yandaş ve özel savaş aygıtı olan basını da alarak katliama ilişkin utanmazca açıklamalarda bulunmaktadır.

Katliamı sert bir dille kınayan inisiyatif, kendine “insanım diyen , demokrat devrimci tüm kesimleri Kürt halkına karşı uygulanan bu insanlık dışı katliamlara karşı tavır koymaya çağırırken Kürt halkına da şu çağrıda bulundu:

“Tüm Kürdistan halkına, kadınlarına, gençlerine yaşamını sürdürdüğün her yerde ulusal direniş hamlesinin ruhuyla ayağa kalkmaya yaşamı durdurmaya çağırıyoruz. Tarihi, ulusal direniş onurumuz Önder Apo’nun özgürlüğüyle taçlandırana değin yaşam bize haram olmalıdır!

Amed Halk İnisiyatifi’nden çağrı

Amed Halk İnisiyaifi de bir açıklama yaparak “Ulusal direniş hamlesinde direnişçi ruhuna denk bir duruşla tüm Amed halkımızı yarın saat 12.00’da Batıkent Meydanı’nda olmaya çağırıyoruz. Savaş imparatoru olan AKP fazişminin uyguladığı katliama karşı ulusal direniş seferberliğiyle yediden yetmişe yarınki yürüyüşe katılmalıdır. Tüm Amed esnafına, kepenk kapatmayı, kontak kapatmayı, okullarının boykot etmeye çağırıyoruz. Bugün direnme günüdür, bugün onuruna sahip çıkma günüdür” dedi.

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

www.navendalekolin.com – www.lekolin.org – www.lekolin.net – www.lekolin.info   

Tags: araştırmakurdiKurdishkurdistanLekolinTurkishTürkiye
Share201Tweet126
Previous Post

TC Efrin’de “Etnik Temizlik Yapıyor

Next Post

Dersim Katliamının Belgesi

Lekolin

Lekolin

Next Post

Dersim Katliamının Belgesi

Öne Çıkan Yazılar

  • Zilan’ın Fedailiği: Özgürlük Aşkının Manifestosu

    529 shares
    Share 212 Tweet 132
  • MİT ve HTŞ, Uyuşturucu Kaçakçılığında Baas Rejiminin İzinden Gidiyor!- HABER ANALİZ

    569 shares
    Share 228 Tweet 142
  • Önder Apo’nun Manifestosu Ve Yaşanan Gelişmelere Etkisi

    503 shares
    Share 201 Tweet 126
  • Küresel ve Bölgesel Hegemonik Rekabetin Bir Yansıması

    530 shares
    Share 212 Tweet 133
  • Kürt Gerçekliğine Bir Kavramsal Müdahale: Judenrat Gerçeği Ve Sömürgeciliğin Ötesi – 1

    711 shares
    Share 284 Tweet 178

Önerilenler

Zilan’ın Fedailiği: Özgürlük Aşkının Manifestosu

Önder Apo’nun Manifestosu Ve Yaşanan Gelişmelere Etkisi

MİT ve HTŞ, Uyuşturucu Kaçakçılığında Baas Rejiminin İzinden Gidiyor!- HABER ANALİZ

Küresel ve Bölgesel Hegemonik Rekabetin Bir Yansıması

Emperyalist Savaşlar Ve Devrim İmkânları

  • Anasayfa
  • Anketler
  • Hakkımızda
  • home page
  • İletişim
  • Test
  • Tüm Yazılar
  • Yorum İlkesi
KÜRDİSTAN ARAŞTIRMALAR MERKEZİ

© 2025 Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi