• Latest
  • All
  • Haberler
  • Editörden
  • Araştırmalar
  • Makaleler
  • Politik Analiz
  • Dizi Yazı

MİT, Parastin Eliyle Kontrgerilla Birimleri Oluşturuyor- ÖZEL HABER

17 Temmuz 2024

TC ve HTŞ Dünyanın Gözü Önünde Alevileri Katletmeye Devam Ediyor-HABER ANALİZ

2 Temmuz 2025

Demokratik Toplum Sosyalizmi ve Öz Savunma

1 Temmuz 2025

Zilan’ın Fedailiği: Özgürlük Aşkının Manifestosu

30 Haziran 2025

Önder Apo’nun Manifestosu Ve Yaşanan Gelişmelere Etkisi

30 Haziran 2025

MİT ve HTŞ, Uyuşturucu Kaçakçılığında Baas Rejiminin İzinden Gidiyor!- HABER ANALİZ

28 Haziran 2025

Küresel ve Bölgesel Hegemonik Rekabetin Bir Yansıması

27 Haziran 2025

Emperyalist Savaşlar Ve Devrim İmkânları

26 Haziran 2025

Efrin’de El Emşat Çeteleri Yeniden Aktifleşiyor- ÖZEL HABER

25 Haziran 2025

‘Niyeti İyi Olan Bir Devlet, Kongre Sonrası İkinci Gün Komisyon Kurardı’

25 Haziran 2025

‘Doğu Kürdistan’da Alternatifi Olan Tek Güç PJAK’tır’

24 Haziran 2025

Şam’daki Kiliseye Yapılan Saldırı HTŞ Üyeleri Tarafından Yapıldı-ÖZEL HABER

23 Haziran 2025

Demokratik Ulusta Demokratik Komün Yaşamı

23 Haziran 2025
No Result
View All Result

MİT, Parastin Eliyle Kontrgerilla Birimleri Oluşturuyor- ÖZEL HABER

HABER MERKEZİ- Medya Savunma Alanlarında Özgürlük Gerillalarına karşı darbe üzerine darbe alan işgalci TC bu kez de MİT planı çerçevesinde Başur Kürdistan’da Parastin eliyle Kontrgerilla birimleri oluşturuyor.

Lekolin by Lekolin
17 Temmuz 2024
in Haberler
Reading Time: 2 mins read
A A
Home Bölümler Haberler

Medya Savunma Alanlarında Özgürlük Gerillalarına karşı hem karadan hem havadan darbe almaya devam eden işgalci TC, bu kez de Antalya’da yaptığı toplantıyla MİT planı çerçevesinde Başûr Kurdistan’da KDP istihbaratı Parastin eliyle Kontra gerilla birimleri oluşturduğu öğrenildi.

Lekolin.org olarak edindiğimiz bilgilere göre 1 Haziran 2024 tarihinde Antalya’da MİT’e ait bir merkezde ismi Selim olduğu belirtilen MİT yetkilisi ve  Parastin yetkililerinden Reşid Hikmet Abid ve Îsa Keçîn adlı tercümanın da yer aldığı gizli bir toplantı gerçekleştirildi.

Yaklaşık 2 saat süren toplantıda Başûrê Kirdistan ve Medya Savunma Alanlarında devam eden işgal operasyonlarının son durumu ve işgalci TC askerlerinin KDP denetimindeki bölgelere konumlanması durumu tartışıldı.

Yapılan toplantıda MİT yetkililerinin yeni bir plan ve politika çerçevesinde Reşid Hikmet’ten Behdinan Sınır Peşmergeleri olarak bilinen “Hemcek Esker” içindeki kişileri örgütlemesini istedi. KDP ile ortaklaşa hazırlanan listedeki kişilere yönelik planlamaya gidildi. Planın yürütücüsü MİT tarafından Parastin yetkililerinden Reşid Hikmet olarak belirlendi.

Edindiğimiz bilgilere göre, toplantıda Behdinan Sınır peşmergeleri olarak bilinen Duhok bölgesinde konumlanan Hemcek Esker peşmergelerine silah tedarikinin sağlanması konusu tartışıldı. Maaşların işgalci TC tarafından verileceği ve aylık maaşlarının 300 dolar olarak belirlendiği öğrenildi. Her bir peşmergeye bir kaleşnikof, 4 jarjör, 4 bomba verileceği bildirildi.

Toplantıda alınan karara göre, oluşturulacak birimde yer alan peşmergelerin askeri değil Kürt geleneksel elbiseleri (şal û şapik) giyeceği öğrenildi. Peşmergelerin işgalci Türk devletinin Bamernê’de askeri üssünde Peşmerge ve Türk Ordusu komutanları tarafından eğitileceği öğrenildi. Görevleri Türk ordusunun Dihok hattında konumlanan noktalarını ve işgalci Türk askerlerinin Özgürlük Gerillalarına karşı savaşında ön cephede yer almak.

Ayrıca toplantıda, MİT direktifleriyle yürütülen planın aşamalarını takip etmek için her ay Antalya’da bu toplantının tekrar yapılması kararı alındı.

REŞİD HİKMET ABİD KİMDİR?

MİT’in Başûrê Kurdistan Sahasındaki aktif faaliyet yürüten üyelerinden olan Reşid, Hikmet Abid Mezûrî’nin oğludur. Babası Hikmet 2009’da işgalci Türk devleti ve MİT ile çalışıyordu. Daha sonra bu ilişkilerini oğlu Reşid’e devretti. Reşid Hikmet Abid’in MİT ile görüşmelerini ise Duhok’ta Parastin merkezinde yer alan Sîman Cizîrî adlı Parastin yetkilisi tarafından ayarlanıyor.

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

Tags: AntalyaBamernebaşur kürdistanbehdinanBerwariDuhokİşgalci TCKDPkontrgerillamedya savunma alanlarıMITÖzgürlük GerillalarıParastinpesmergeReşid Hikmet
Share218Tweet136
Previous Post

TC Başûr’u İlhak Etme Planının Başlangıcı: Berwari Bölge Muhtarlarını Ajanlaştırmak- ÖZEL HABER

Next Post

PKK’den Kritik Açıklama!

Lekolin

Lekolin

Related Posts

Haberler

TC ve HTŞ Dünyanın Gözü Önünde Alevileri Katletmeye Devam Ediyor-HABER ANALİZ

by Fırat Ali
2 Temmuz 2025
0

22 Haziran Pazar günü akşam ayini sırasında, Şam’daki Mar Elyas Kilisesine düzenlenen menfur saldırıda 25 kişi yaşamını yitirdi, 63 kişi...

Read more

MİT ve HTŞ, Uyuşturucu Kaçakçılığında Baas Rejiminin İzinden Gidiyor!- HABER ANALİZ

28 Haziran 2025

Efrin’de El Emşat Çeteleri Yeniden Aktifleşiyor- ÖZEL HABER

25 Haziran 2025

Şam’daki Kiliseye Yapılan Saldırı HTŞ Üyeleri Tarafından Yapıldı-ÖZEL HABER

23 Haziran 2025

Halep Tümüyle MİT’in Kontrolüne Geçiliyor- ÖZEL HABER

16 Haziran 2025
Next Post

PKK'den Kritik Açıklama!

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Tüm Yazılar
  • Yorum İlkesi
  • Anasayfa
KÜRDİSTAN ARAŞTIRMALAR MERKEZİ

© 2025 Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi