No Result
View All Result
No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Anketler
  • Hakkımızda
  • home page
  • İletişim
  • Test
  • Tüm Yazılar
  • Yorum İlkesi
Home Bölümler Haberler

MİT Serêkaniye’de Muhtarlarla Ajan Ağı Kurdu- ÖZEL HABER

HABER MERKEZİ- İşgal bölgelerinde Türk devletine bağlı çeteler eliyle insanlık dışı suçlar işlenmeye devam ederken, Rojava Özerk Yönetimine karşı kirli planlarını bir üst aşamaya taşıyan MİT bölgedeki muhtarlar eliyle ajan ağı kurdu.

Lekolin by Lekolin
6 Ağustos 2024
Reading Time: 1 mins read
A A

Türk devletinin işgali altındaki bölgelerde kendisine bağlı çete grupları bölge halkına yönelik kaçırma, işkence, fidye isteme ve mülklerini talan etme gibi insanlık dışı suçlar işlemeye devam ederken, Rojava Demokratik Özerk Yönetimine karşı kirli planlarını bir üst aşamaya taşıyan MİT, Serêkaniye’de muhtarlar eliyle ajan ağı kurduğu öğrenildi.

Alınan bilgilere göre 21 Temmuz günü MİT’in sahadaki yetkilileri, Serêkaniye muhtarı Salih El-Ebid ve Serêkaniye köylerindeki muhtarlarla toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya katılan daha önce MİT ile birebir çalışan Sadun Salih El Hesen, Mihemed Cemil Sewadan, Ehmed Beşo İsmail, Silêman Ehmed Widêhî, Mustafa Ehmed Mihemed, diğer muhtarların MİT için toplanacak bilgilerin kendilerine teslim edileceği kararlaştırıldı. Diğer muhtarların hem işgal edilen bölgelerdeki TC’ye karşı çıkan kesimler hakkında hem de Rojava Özerk Yönetim bölgelerinde alacakları bilgileri ismini açıkladığımız 5 muhtara aktarılacağı öğrenildi.

Yapılan toplantıda bu çerçevede MİT yetkililerinin muhtarlardan bulunduğu köy ve mahallerde birer birim kurmasını ve bu birimlerin düzenli olarak kendilerine bilgi akışı sağlamalarını istediği öğrenildi.

Ayrıca MİT’in muhtarlara, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi bölgelerindeki aileleri ve akrabalarıyla, iletişime geçerek idari ve askeri kurumlara ilişkin bilgi toplamaları ve gerektiğinde kurumların içinde fitne yaymaları, gerektiğinde de bazı provokasyon eylemlerin yapılması için talimat verdiği bildirildi.

Yine toplantıda Türk devleti ile Suriye Rejimi arasındaki yakınlaşma adımlarına karşı iki ayı aşkın süredir Efrin, El Bab, Ezaz, Cerablus ve İdlib gibi işgal altındaki bölgelerde devam eden protestoların öncülüğünü yapan çete gruplarına ve şahıslara yönelik istihbarat toplamaları için muhtarlar görevlendirildi.

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

Share216Tweet135
Previous Post

Ulusal Demokratik Bilinç Ve Birlik, KDP İhanetinin Panzehiri Olacaktır

Next Post

`Kimse Duymadık Demesin; Hangi Güç Girerse Girsin Savaş Açarız`

Lekolin

Lekolin

Next Post

`Kimse Duymadık Demesin; Hangi Güç Girerse Girsin Savaş Açarız`

Öne Çıkan Yazılar

  • Zilan’ın Fedailiği: Özgürlük Aşkının Manifestosu

    529 shares
    Share 212 Tweet 132
  • MİT ve HTŞ, Uyuşturucu Kaçakçılığında Baas Rejiminin İzinden Gidiyor!- HABER ANALİZ

    570 shares
    Share 228 Tweet 143
  • Önder Apo’nun Manifestosu Ve Yaşanan Gelişmelere Etkisi

    504 shares
    Share 202 Tweet 126
  • Küresel ve Bölgesel Hegemonik Rekabetin Bir Yansıması

    530 shares
    Share 212 Tweet 133
  • Kürt Gerçekliğine Bir Kavramsal Müdahale: Judenrat Gerçeği Ve Sömürgeciliğin Ötesi – 1

    711 shares
    Share 284 Tweet 178

Önerilenler

Zilan’ın Fedailiği: Özgürlük Aşkının Manifestosu

Önder Apo’nun Manifestosu Ve Yaşanan Gelişmelere Etkisi

MİT ve HTŞ, Uyuşturucu Kaçakçılığında Baas Rejiminin İzinden Gidiyor!- HABER ANALİZ

Küresel ve Bölgesel Hegemonik Rekabetin Bir Yansıması

Emperyalist Savaşlar Ve Devrim İmkânları

  • Anasayfa
  • Anketler
  • Hakkımızda
  • home page
  • İletişim
  • Test
  • Tüm Yazılar
  • Yorum İlkesi
KÜRDİSTAN ARAŞTIRMALAR MERKEZİ

© 2025 Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi