• kurdî
  • العربية
  • Anasayfa
  • Haber
  • Makale
  • Araştırma
  • Politik Analiz
  • MİT Gerçekleri
  • Tüm Bölümler
    • Anketler
    • Duyurular
    • Röportaj
    • Editörden
    • Ekoloji
    • Ekonomi
    • Kadın
    • Gençlik
    • Dış Basından
    • Kürdistan Tarihi ve Dili
    • Kim Kimdir?
    • Basın Bültenleri
    • Basından Seçmeler
    • Kronoloji
    • Belge
    • Dizi Yazı
    • Okuyucudan
    • Özgürlük Perspektifleri
    • Serbest Yazılar
    • Teknoloji
    • MİT Gerçekleri
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Anasayfa
  • Haber
  • Makale
  • Araştırma
  • Politik Analiz
  • MİT Gerçekleri
  • Tüm Bölümler
    • Anketler
    • Duyurular
    • Röportaj
    • Editörden
    • Ekoloji
    • Ekonomi
    • Kadın
    • Gençlik
    • Dış Basından
    • Kürdistan Tarihi ve Dili
    • Kim Kimdir?
    • Basın Bültenleri
    • Basından Seçmeler
    • Kronoloji
    • Belge
    • Dizi Yazı
    • Okuyucudan
    • Özgürlük Perspektifleri
    • Serbest Yazılar
    • Teknoloji
    • MİT Gerçekleri
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
Anasayfa Bölümler Serbest Yazılar

Kürtlerin Hepsi Zindanda Değil !

Yayınlayan Lekolin
15 Mart 2020
Kategori: Serbest Yazılar
241 16
A A
Kürtlerin Hepsi Zindanda Değil !
Facebook İle PaylaşınTwitter İle Paylaşın

30 Ekim 2012 Salı Saat 08:20

İşgalci TC ve onun hükümeti geleneksel işgalci politikalarda ve zihniyetinde ısrar ederken bu durumun sonucu hem içte hem dışta özcesi her alanda iflas ve tıkanma yaşamaktadır.

İşgalci TC ve onun hükümeti geleneksel işgalci politikalarda ve zihniyetinde ısrar ederken bu durumun sonucu hem içte hem dışta özcesi her alanda iflas ve tıkanma yaşamaktadır. Diğer tarafta başta Kürt sorunu olmak üzere var olan sorunlar yeni krizlere neden olmaya devam ediyor. 

Devletleşen AKP, devletin bütün imkânlarını ele geçirdikten sonra kendinden olmayan, kendi dışındaki herkesi hedefine koydu. Kürtler dışında ona karşı direnç gösteren, ben muhalefetim diyen kesimleri ya baskı, tehdit ve cezaevi politikalarıyla rehin aldı ya da bir şekilde satın aldı ve tasfiye etti. Başta TC ordusunun ve bütün devle kurumlarını kendi kontrolüne aldıktan sonra kendini rakipsiz bırakan faşist AKP hükümetinin bütün öfkesinin nedeni Kürtlerin iradesini kıramaması ve Kürt halkının ona karşı hala dik durmasıdır.  

İşgalci AKP hükümetinin inkar ve asimilasyonuna karşı son cezaevlilerindeki Kürt tutsakların başlattığı büyük direnişine ve açlık grevine karşı takındığı tutum bir kez daha gerçek niyetlerini ortaya koymaktadır. Sömürgeci hükümetin ne alçakça ve sinsi planlar içinde olduğunu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin her alanda başlattığı direnişle iyice köşeye sıkışan hükümetin gerçek yüzü ve oyalama politikalarını deşifre ettiği gibi boşa da çıkarmıştır. Faşist TC ve onun son hükümeti öyle anlaşılıyor ki kirli tarihinden ders çıkarmamıştır. Öyle anlaşıyor bundan sonrada bu yolda ısrar edecektir . AKP’nin bunu iyi bilmesi gerekir ki cezaevinden ölüm orucu direnişçilerinin cenazeleri çıkarsa ne AKP ne de TC devletinin ne siyasi ne de fiziki varlığını sürdürme koşulları tamamen ortadan kalkacaktır. 

Kürt halkının radikal Demokratik ve Özgürlükçü muhalefeti başka bir başka bir muhalefete benzemez. Hele CHP ve MHP’nin sözde ve danışıklı muhalefetine hiç benzemez. Cezaevlerinde ölüm oruçları ile yakılan özgürlük ateşi devlet nezdinde üç maymunları oynamaya devam edilirse ve çok acil bir çözüm bulunmasa herkesi en çok da AKP devletini yakacaktır.  Nasıl 80’lerde Diyarbakır cezaevindeki direniş Kürdistan da büyük bir halk direnişi sağladıysa, Kürdistan’ın ulusal kurtuluş ordusunu kurduysa bu defadaki görkemli direniş onun da ötesinde bir sonuç yaratacaktır. PKK tarihi bunun örneğidir. 

12 Eylül 80 sonrası gelişen Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nin geliştirdiği ne kadar büyük bir maddi manevi maliyete sebep olduğunu devletin birçok yetkilisi tarafından defalarca itiraf edilmiştir. Bu defaki başta ölüm orucu direnişi olmak üzere geliştirilen topyekûn direnişin işgalci devlet temsilcileri ve ihanetçi-işbirlikçi kesimler için nasıl bir cehenneme dönüşeceği tahmin etmek zor olmazsa gerek.  Bütün Kürtler zindanda değiller. Kürt halkının binlerce öncüsü AKP devleti tarafından cezaevlerinde rehin tutuluyor olabilir ama unutulmamalı ki hesap soracak onuruna sahip çıkacak milyonlarcası dışarıdadır.      

Amed Dilxwaz

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

www.navendalekolin.com – www.lekolin.org – www.lekolin.net – www.lekolin.info
                                 

Etiketler: araştırmakurdiKurdishkurdistanLekolinTurkishTürkiye
Önceki yazı

Dîmenên Çalakiya Çelê Di Gerila TV De Ne

Sonraki Haber

Kapitalist Modernitenin Hegemonik Saldırısı ve Ortadoğu Krizi

Benzer Haberler

Hafıza, Umut ve Yeniden Doğuş
Makaleler

Hafıza, Umut ve Yeniden Doğuş

15 Mayıs 2025
Gittiği Yerde Güzellikler Bırakan Fedai…
Serbest Yazılar

Gittiği Yerde Güzellikler Bırakan Fedai…

4 Temmuz 2024
Yürüyorlar…
Politik Analiz

Yürüyorlar…

20 Haziran 2024
Sonraki Haber
Kapitalist Modernitenin Hegemonik Saldırısı ve Ortadoğu Krizi

Kapitalist Modernitenin Hegemonik Saldırısı ve Ortadoğu Krizi

Öne Çıkan Yazılar

  • Kürt Gerçekliğine Bir Kavramsal Müdahale: Judenrat Gerçeği Ve Sömürgeciliğin Ötesi – 1

    Kürt Gerçekliğine Bir Kavramsal Müdahale: Judenrat Gerçeği Ve Sömürgeciliğin Ötesi – 1

    665 Paylaşım
    Paylaş 266 Paylaş 166
  • Önderlik Gerçeğini Anlamadan Kürt Özgürlüğü Tartışılamaz

    512 Paylaşım
    Paylaş 205 Paylaş 128
  • İsrail-İran Çatışması Ve Demokratik Çözüm Perspektifi- ÖZEL DOSYA

    530 Paylaşım
    Paylaş 212 Paylaş 133
  • Kürt Gerçekliğine Bir Kavramsal Müdahale: Judenrat Gerçeği Ve Sömürgeciliğin Ötesi-2

    580 Paylaşım
    Paylaş 232 Paylaş 145
  • Donmuş Çelişki Yumağı Olan Devleti Çözülme ve Tamamen Eritme Mücadelesi

    534 Paylaşım
    Paylaş 214 Paylaş 134

Önerilenler

‘Sıra Türkiye’de, Tek Kurtuluş Yolu Önder Apo’nun Çözümünde’

Önderlik Gerçeğini Anlamadan Kürt Özgürlüğü Tartışılamaz

Halep Tümüyle MİT’in Kontrolüne Geçiliyor- ÖZEL HABER

İsrail-İran Çatışması Ve Demokratik Çözüm Perspektifi- ÖZEL DOSYA

Donmuş Çelişki Yumağı Olan Devleti Çözülme ve Tamamen Eritme Mücadelesi

  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Tüm Yazılar
KÜRDİSTAN ARAŞTIRMALAR MERKEZİ

© 2020 Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

Tekrar hoşgeldiniz!

Hesaba giriş

Şifrenizimi unuttunuz?

Tüm alanlar zorunludur

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Oturum aç