12 Ağustos 2012 Pazar Saat 08:48
Botan Halk İnisiyatifi bir açıklama yayınlayarak gerillanın Şemzinan ve Çele’deki operasyonlarını selamlayarak 15 Ağustos ve 1 Eylül’de serhildan çağrısında bulundu. İnisiyatif ayrıca tüm Kürtleri devletle ilgili olan tüm alanlardan çekilmeye çağırdı.
İnisiyatif tarafından yayınlanan açıklamada AKP hükümetinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Kürt halkını teslim amaçlı geliştirdiği tecridin bir seneyi aşkın bir süredir devam ettiği kaydedilerek, Kürt halkının buna karşı direnişinin AKP’nin ahlaksız yüzünü ortaya koyduğu belirtildi. Kürtlerin bundan sonra kendi çözüm gücünü demokratik özerk Kürdistan’ı kurarak göstereceğinin kaydedildiği açıklamada Botan halkının Kürt hareketinin belirlediği çizgiden şaşmayarak her türlü mücadele stratejisini esas alacağı ifade edildi.
Açıklamada tüm Kürtlere devletle ilgili olan tüm alanlardan çekilme çağrısı yapılırken Kürtlerin bu çerçevede varlık nedeni olarak her şeyi sahiplenip geliştirmesi gerektiği kaydedildi.
İnisiyatif olarak önümüzdeki süreçte tüm enerjilerinin Öcalan’ın özgürlüğüne kilitleneceğinin belirtildiği açıklamada 15 Ağustos ve 1 Eylül’de serhildan çağrısında bulunuldu.
Açıklamada ayrıca gerillanın Şemzinan ve Çele’deki operasyonları ve Batı Kürdistan’daki halkın devrimci çıkışı da selamlandı.-Botan
Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi
www.navendalekolin.com – www.lekolin.org – www.lekolin.net – www.lekolin.info