• kurdî
  • العربية
  • Anasayfa
  • Haber
  • Makale
  • Araştırma
  • Politik Analiz
  • MİT Gerçekleri
  • Tüm Bölümler
    • Anketler
    • Duyurular
    • Röportaj
    • Editörden
    • Ekoloji
    • Ekonomi
    • Kadın
    • Gençlik
    • Dış Basından
    • Kürdistan Tarihi ve Dili
    • Kim Kimdir?
    • Basın Bültenleri
    • Basından Seçmeler
    • Kronoloji
    • Belge
    • Dizi Yazı
    • Okuyucudan
    • Özgürlük Perspektifleri
    • Serbest Yazılar
    • Teknoloji
    • MİT Gerçekleri
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Anasayfa
  • Haber
  • Makale
  • Araştırma
  • Politik Analiz
  • MİT Gerçekleri
  • Tüm Bölümler
    • Anketler
    • Duyurular
    • Röportaj
    • Editörden
    • Ekoloji
    • Ekonomi
    • Kadın
    • Gençlik
    • Dış Basından
    • Kürdistan Tarihi ve Dili
    • Kim Kimdir?
    • Basın Bültenleri
    • Basından Seçmeler
    • Kronoloji
    • Belge
    • Dizi Yazı
    • Okuyucudan
    • Özgürlük Perspektifleri
    • Serbest Yazılar
    • Teknoloji
    • MİT Gerçekleri
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
Anasayfa Bölümler Basından Seçmeler

‘Kürtlere Ekonomik Soykırım’

Yayınlayan Lekolin
15 Mart 2020
Kategori: Basından Seçmeler
243 15
A A
‘Kürtlere Ekonomik Soykırım’
Facebook İle PaylaşınTwitter İle Paylaşın

06 Şubat 2013 Çarşamba Saat 10:04

Özkoray, TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edilen Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Yasa Tasarısı’nı, Kürtlere yönelik “ekonomik soykırım” olarak tanımladı.

Gazeteci yazar Erol Özkoray TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edilen Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Yasa Tasarısı’nı, Kürtlere yönelik “ekonomik soykırım” olarak tanımladı. Amacın Kürtleri ekonomik ve mali olarak çökertmek olduğuna dikkat çeken Özkoray, “90’larda Kürt işadamları, tek tek devlet tarafından öldürtülürken, şimdi konuyu makro planda, Nazilere uygun bir yöntemle çözmeye karar vermişler” dedi.

TBMM Adalet Komisyonu, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Yasa Tasarısı’nı geçtiğimiz günlerde kabul etti. Tasarının yasalaşması durumunda yargıç kararı olmaksızın, hükümetin emrindeki bürokratlardan oluşan bir “Değerlendirme Komisyonu”, terörizme finansal destek olunduğu iddiasıyla muhaliflerin mal varlığına el koyabilecek. Tasarının 4. maddesinin ikinci fıkrasında “(…) ceza verilebilmesi için fonun bir suçun işlenmesinde kullanılmış olma şartı aranmaz” ifadesi dikkat çekiyor.

ANF’nin sorularını yanıtlayan Eski İdea Politika Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Erol Özkoray, söz konusu yasa tasarısını, “Türkiye  Cumhuriyeti’nin 90 yıllık tarihinin en vahim ve en tehlikeli olayı” olarak değerlendirdi.

Özkoray, “Bu kanun tasarısı, Nazilerin, soykırım öncesi Yahudilerin mallarına el koymalarını andırıyor. Sonrasını hepimiz biliyoruz. 90’larda Kürt işadamları, tek tek devlet tarafından öldürtülürken, şimdi konuyu makro planda, Nazilere uygun bir yöntemle çözmeye karar vermişler” dedi.

‘AMAÇ KÜRTLERİ EKONOMİK VE MALİ OLARAK ÇÖKERTMEK’

Amacın Kürtleri ekonomik ve mali olarak çökertmek olduğuna dikkat çeken Özkoray, “Kanun uygulamaya konursa bütün toplum dokusu mahvolacak” dedi.

Gazeteci yazar Erol Özkoray, şöyle konuştu: “Bürokrasiyle devlet terörü estirilerek ekonomide korku dalga dalga yayılacak. ‘Bakalım ve görelim’ demenin de hiçbir anlamı yok, çünkü konunun terörizmin finansmanı ile ilgisi göstermelik. Kanun tasarısının, çok büyük bir kitlenin ekonomik ve finansal olarak çökertilmesi gibi sinsi bir misyonu var. Üstelik bu sinsi mizansen, yarın hak arayışına girebilecek ya da siyaset yapan ve Kürt olmayan başka muhalif işadamlarını, yatırımcıları, şahısları, basın yayın kuruluşlarını, televizyon kanallarını ya da partileri de hedefleyebilir” dedi.

DİĞER SİYASİ PARTİLERE DE UYARI

BDP’nin mal varlığına da el konulmak istendiğine dikkat çeken Özkoray, söz konusu yasadan CHP’nin de nasibini alabileceği uyarısında bulundu, “Sahte bir belgeyle emir eri birkaç bürokrat ‘Değerlendirme Komisyonu’ partiye el koyar ve mallarını dondurur. Aynı durum MHP için de geçerlidir. Diğer taraftan, kanunun açık hedefi de zaten BDP’nin mal varlığına el koymaktır. AKP’nin, BDP’yi hallettikten sonra, totalitarizmini kurmak için diğer partilere dokunmayacağını sanmak büyük saflık olur. Erdoğan daha en başında söylememiş miydi, ‘hedefe ulaşmak için her yol mubahtır’ diye” dedi.

Erol Özkoray, komisyonda kabul edilen yasayı ekonomik soykırım olarak tanımladıktan sonra şunları söyledi: “Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) nasıl keyfi bir biçimde, ‘Sosyal Soykırım’ politikasını uygulamak için, hayatında silah bile görmemiş insanlara karşı kullanıldığını ve bu kişileri terörist olarak ilan ettiğini gördük.  Ermeni Soykırımı da, toplam 260 Ermeni seçkinin -yazarlar, milletvekilleri, gazeteciler, toplumun önderleri- 24 Nisan 1915’te İstanbul’da tutuklanmaları ile başlamıştı. Amaç, kitleleri kolay avlamak için onları başsız bırakmaktı. TMK uygulamasında Kürt olmayan entelektüellere kadar iş genişletilmişti, Ragıp Zarakolu ve Büşra Ersanlı gibi.”

‘SOYKIRIM POLİTİKASININ ÇOK ÖNEMLİ BİR ETABI’

Terörizmin Finansmanın Önlenmesi Kanun Tasarısı’nın, Kürtlere karşı bugün uygulanmakta olan soykırım politikasının çok önemli bir etabı olarak algılanması gerektiğinin altını çizen Özkoray, “Ekonomik olarak güçsüzlüğe mahkum edilecek olan Kürtlerin, devlet karşısında kolay yem olması hedeflenmektedir. TMK, nasıl Kürtlerin bütün siyasi birikimlerini ve meşru siyasi örgütlemesini yok etmek için kullanıldıysa, TFÖ de ayni şekilde onları ekonomik olarak perişan etmek için planlandı” dedi.

‘KANUNUN ÇIKMASI ENGELLENMELİ’

Gazeteci yazar Erol Özkoray, daha büyük felaketlere uğramamak için söz konusu tasarının yasalaşmadan önlenmesinin şart olduğunun altını çizdi, “Bu noktada Türklerin de -işadamı örgütlerinden sivil toplum kuruluşlarına kadar- ellerini taşın altına koyarak, Kürtlerle birlikte, bu sefil politikayı hükümetin yüzüne çarpması ve uygulanmasını kesinlikle önlemesi lazım. Eğer başarılı olunamıyorsa kanun kesin olarak Anayasa Mahkemesi’ne götürülerek iptal ettirilmelidir, çünkü anayasaya aykırıdır” diye konuştu.

Özkoray son olarak şunları söyledi: “Açık faşizm denen rejim biçiminin de, işte böyle adım adım, sinsi bir biçimde inşa edildiği de unutulmamalı. Hitler rejimi de gökten zembille inmedi aşama aşama, göz göre göre, herkesin önünde Nazizm inşa edildi. Ölümcül tehlikelere dikkat çeken ve felaketi öngören aydınları o dönemde kimse dinlemedi. Resim tam olarak ortaya çıktığında artık herkes için çok geçti.”

 Ruken Adalı – ANF

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

www.navendalekolin.com – www.lekolin.org – www.lekolin.net – www.lekolin.info

Etiketler: araştırmakurdiKurdishkurdistanLekolinTurkishTürkiye
Önceki yazı

YEREL SEÇİMLER DÜNYA BASININDA

Sonraki Haber

08-14 Ekim 2016 haftalık haber kronolojisi

Benzer Haberler

Cizre belediyesi AKP’liler tarafından talan ediliyor
Basından Seçmeler

Cizre belediyesi AKP’liler tarafından talan ediliyor

5 Mayıs 2020
NCT: PKK İsveç’in güvenliği için tehdit oluşturmuyor
Basından Seçmeler

NCT: PKK İsveç’in güvenliği için tehdit oluşturmuyor

5 Mayıs 2020
Başkanlık Rejimi ve Ekonomi
Basından Seçmeler

Başkanlık Rejimi ve Ekonomi

5 Mayıs 2020
Sonraki Haber
08-14 Ekim 2016 haftalık haber kronolojisi

08-14 Ekim 2016 haftalık haber kronolojisi

Öne Çıkan Yazılar

  • Günümüzün Enkiduları: İhanet Hançeri Korucular

    Günümüzün Enkiduları: İhanet Hançeri Korucular

    546 Paylaşım
    Paylaş 218 Paylaş 137
  • AKP Faşizminin Fişi Çekilmiştir

    522 Paylaşım
    Paylaş 209 Paylaş 131
  • HÜDA PAR’ın Resmi Sitesi Hacklendi

    558 Paylaşım
    Paylaş 223 Paylaş 140
  • Apoculuk, Sosyalizmi Eylem Ve Pratik Yaşam Düzeyinde Ele Alıyor

    529 Paylaşım
    Paylaş 212 Paylaş 132
  • JİTEM ve Hizbulkontra’nın Sahneye Sürülmesi

    547 Paylaşım
    Paylaş 219 Paylaş 137

Önerilenler

Güney Kürdistan’da İşgal Ve Ataerkil Kültür, Kadın Özgürlüğünü Engelliyor

Günümüzün Enkiduları: İhanet Hançeri Korucular

AKP Faşizminin Fişi Çekilmiştir

Apoculuk, Sosyalizmi Eylem Ve Pratik Yaşam Düzeyinde Ele Alıyor

HÜDA PAR’ın Resmi Sitesi Hacklendi

  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Tüm Yazılar
KÜRDİSTAN ARAŞTIRMALAR MERKEZİ

© 2020 Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

© 2020 Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Araştırmalar
  • Basın Bültenleri
  • Basından Seçmeler
  • Belgeler
  • Dizi Yazı
  • Dış Basından
  • Duyurular
  • Ekoloji
  • Ekonomi
  • Gençlik
  • Haberler
  • Kadın
  • Kim Kimdir?
  • Kronoloji
  • Kürdistan Tarihi ve Dili
  • Makaleler
  • Okuyucudan
  • Özgürlük Perspektifleri
  • Politik Analiz
  • Röportajlar
  • Serbest Yazılar
  • Teknoloji

Tekrar hoşgeldiniz!

Hesaba giriş

Şifrenizimi unuttunuz?

Tüm alanlar zorunludur

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Oturum aç