KURDÎ
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Anasayfa
  • Haberler
  • Polİtİk Analİz
  • Araştırmalar
  • Makaleler
  • Tüm Bölümler
    • Dizi Yazı
    • Kadın
    • Özgürlük Perspektifleri
    • Editörden
    • MİT Gerçekleri
    • Röportajlar
    • Dış Basından
    • Serbest Yazılar
KURDÎ
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster

Türk Ordusu Yüzlerce Tabut Sipariş Etti

15 March 2020
Kategori: Serbest Yazılar
258 2
1.4k
GÖRÜNTÜLEME
Facebook İle PaylaşınTwitter İle Paylaşın

23 Eylül 2011 Cuma Saat 13:40

Sınır ötesi kara harekâtı gündemdeki sıcaklığını korurken, Diyarbakır’da askerler için çok sayıda tabut siparişinin verildiği ortaya çıktı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) korkunç bir gerçeğin altına daha imza attı. Sınır ötesi kara harekâtı gündemdeki sıcaklığını korurken, Diyarbakır’da askerler için çok sayıda tabut siparişinin verildiği ortaya çıktı. 60 adet tabutun yapımına başlandığı, 300 adet tabutun da siparişinin önümüzdeki günlerde verileceği belirtildi.

Bölgede artan askeri operasyonlar, Federal Kürdistan Bölgesi’ne yönelik hava harekâtı ve sınır noktalarına yapılan askeri yığınak ile devlet yetkililerinin dilinden düşürmediği “sınır ötesi kara harekatı” için hazırlıklar sürüyor. Tepkilerin önüne geçmek için Kürt siyasetçilere ve BDP’li seçilmişlere yönelik operasyonların devam ettiği bu günlerde, hükümete yakın basın kuruluşlarının gündeminden düşürmediği siyasi operasyonları ve eski harekâtlardan farklı olarak söz konusu “sınır ötesi kara harekâtını” sık sık gündemde tutarak adeta bir tehdit olarak kullanan hükümet yetkilileri, binlerce özel birliklerden oluşan askerler ile Federal Kürdistan Bölgesi’ne karadan girileceğini belirtiyor. Federal Kürdistan Bölgesi’nde savaş uçakları ve helikopter için askeri üs girişimlerinin sürüldüğü de gündemden düşmeyen haberler arasında. Söz konusu hazırlıkların en çarpıcı ve ürkütücü olanının ise hava harekâtının merkezi olan Diyarbakır’da yapıldığı ortaya çıktı.

Yüzlerce tabut hazırlanıyor!

Askeri anlamda yürütülen hazırlıkların yanında Diyarbakır’da “ölüm”ün hazırlığı da yapılıyor. Zira askeriyenin, asker kayıpları için ihale ile Diyarbakır’daki özel bir şirkete yüzlerce tabut siparişi verdiği ortaya çıktı. Tabut siparişi alan özel şirket, tabutların yapımı için kullanılacak malzemeleri Kayapınar İlçesi’ne bağlı Diclekent Mahallesi’nde bir iş yerine vererek, tabutların yapımına başladı. Söz konusu iş yerinde üst üste istiflenen 60 tabut bulunurken, tabutların askeriyenin siparişi üzerine bir şirket tarafından verildiği öğrenildi. Şimdilik 60 tabut siparişi verildiği belirtilirken, önümüzdeki günlerde 300 siparişin daha verileceği alınan bilgiler arasında. Söz konusu tabutlar, çevreden geçen yurttaşların şaşkın bakışları arasında yapılırken, herkesin aklına ilk gelen şey tabutların sınır ötesi operasyona hazırlık amacıyla yapıldığı oldu.

Ölüm hazırlığı!

Bakarken bile insanın kanını donduran tabut yapımı, ürkütücü bir gerçeğe de işaret ediyor. Verilen ve verileceği belirtilen toplam 360 tabut siparişi, 360 askerin yaşamını yitireceği gerçeğine işaret ederken, TSK’nin çok sayıda asker ölümünü de göze aldığı çarpıcı bir biçimde ortaya çıkıyor. Medyanın sürekli “Kahraman Mehmetçik”, “Kahramanlarımız sınırda”, “Özel birlikler sınırda”, “Bordo bereliler hazır” gibi hazırlıkları her gün manşetlerine ve ana haber bültenlerine taşıyan medya, yaşanacak asker kayıplarını görmeyerek ve bu konuda geçmişte elde edilen deneyimler ve yaşanan kayıpları kamuoyunun gündeminden uzak tutmaya çalışıyor.

Zap’ta 129 asker yaşamını yitirmişti

Önceki yıllarda düzenlenen operasyonlarda yaşanan yüzlerce can kaybına rağmen ısrarla yapılacağı belirtilen kara harekâtı, yeni ölümlere de davetiye çıkarıyor. 5 Kasım 2007 tarihinde Başbakan Tayip Erdoğan’ın, ABD Başkanı George W. Bush ile yaptığı görüşmenin ardından AKP Hükümeti döneminde ilk “Resmi” sınır ötesi operasyon hazırlıkları başlamıştı. Şubat 2008’de başlayan operasyonda, Federal Kürdistan Bölgesi’ne 93 kez top atışı olmak üzere toplam 163 saldırı düzenlenirken, bu operasyonda ilk kez ABD’ye ait insansız hava uçakları kullanılmıştı. PKK kaynakları operasyonda 129 asker ve 12 HPG’linin yaşamını yitirdiğini açıklamıştı. TSK operasyonda bir skorsky tipi helikopterin düştüğünü açıklarken, HPG ise helikopterin yanı sıra Xakurkê’de bir F-16 savaş uçağının da düşürüldüğünü duyurmuştu.-DİHA

Sertaç Kayar/Diyarbakır

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

www.navendalekolin.com – www.lekolin.org – www.lekolin.net – www.lekolin.info   

Paylaş202Paylaş127
Önceki yazı

Güvercin Haberleşmesi İnternetten ‘Hızlı’

Sonraki Haber

Emre Uslu’nun Sinagog Patlamasındaki Bağlantısı

Son HABERLER

Serbest Yazılar

Hz. Musa’dan Önder APO’ya Önderliksel Bir Kıyas

Yayınlayan Lêkolîn
1 December 2025
0
1.7k

Tarihe yön veren kişiler midir,...

Daha fazla okuDetails

Sonbahar Ve İsyan

29 November 2025
1.6k

Hafıza, Umut ve Yeniden Doğuş

15 May 2025
1.6k

Gittiği Yerde Güzellikler Bırakan Fedai…

4 July 2024
1.7k

Öne Çıkan Yazılar

  • ShamCash Uygulaması — Telefonunuzda Gerçekte Ne Yapıyor?- ÖZEL HABER

    553 Paylaşım
    Paylaş 221 Paylaş 138
  • Devşirme Kişiliği ve Kimlik Yabancılaşması

    539 Paylaşım
    Paylaş 216 Paylaş 135
  • Sanatçı Mem Ararat Ne Yapmak İstiyor?

    729 Paylaşım
    Paylaş 292 Paylaş 182
  • BAE’nin Suriye Hamlesi Ve Türkiye’nin Rahatsızlığı- ÖZEL DOSYA

    540 Paylaşım
    Paylaş 216 Paylaş 135
  • MİT ve Parastin’ın Kirli Planını Deşifre Ediyoruz!- ÖZEL HABER

    919 Paylaşım
    Paylaş 368 Paylaş 230

ShamCash Uygulaması — Telefonunuzda Gerçekte Ne Yapıyor?- ÖZEL HABER

Rojhilat İttifakı: Uluslararası Toplum, İran’ın İdam Suçlarına Karşı Tutum Almalıdır

HPG: Önderliğimizin Özgürlüğünü Sağlama Hedefinden Sapmayacağız

Devşirme Kişiliği ve Kimlik Yabancılaşması

BAE’nin Suriye Hamlesi Ve Türkiye’nin Rahatsızlığı- ÖZEL DOSYA

Rusya-Türkiye-Çin İş birliği: İran’a Drone ve Hizbullah’a Silah Desteği- HABER ANALİZ

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi | Lekolin

© 2025 Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

KÜRDİSTAN ARAŞTIRMALAR MERKEZİ

  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Yorum İlkesi

Takip Et

Tekrar hoşgeldiniz!

Hesaba giriş

Şifrenizimi unuttunuz?

Tüm alanlar zorunludur

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Oturum aç