KURDÎ
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Anasayfa
  • Haberler
  • Polİtİk Analİz
  • Araştırmalar
  • Makaleler
  • Tüm Bölümler
    • Dizi Yazı
    • Kadın
    • Özgürlük Perspektifleri
    • Editörden
    • MİT Gerçekleri
    • Röportajlar
    • Dış Basından
    • Serbest Yazılar
KURDÎ
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster

İşgalci Türk Devleti Ukrayna’ya Çete Gönderiyor – ÖZEL HABER

23 February 2022
Kategori: Haberler
322 10
1.8k
GÖRÜNTÜLEME
Facebook İle PaylaşınTwitter İle Paylaşın

 HABER MERKEZİ:  Türk devleti, Kuzey ve Doğu Suriye’deki işgal ve yağma operasyonları için kurduğu çete grupları, Ukrayna’ya  göndermek için Kilis Karakoluna topladı.

İşgalci Türk devleti  Libya, Pakistan ve Azerbaycan’dan sonra şimdi de Ukrayna’ya çete gruplarını göndermek için hazırlıyor. TC’nin görevlendirdiği Cebhet El Nusra çete  lideri Ebu Beşir Errawi’nin, Ahmed Nur Mehemed Ezizi, Fehim İsa ve Ebu Emşa’dan 100-150 gruplardan oluşan çeteleri hazırlayıp Kilis’e göndermelerini istedi. Suriye’de bulunan Huras El dın, Cebhet El Nusra ve radikal İslam gruplarından oluşan çetelerin Ukrayna’ya gönderilmek üzere Hawar Kilis Sınır Kapısı’ndan geçirilerek Kilis Karakolunda toplanıldığı öğrenildi.

SİHA’LARDAN SONRA ÇETELER DEVREDE

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Pazartesi gecesi yaptığı açıklamayla Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk’ın “bağımsız ülkeler olarak tanınma” talebini kabul ettiklerini duyurması ardından Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Rusya’nın Donetsk ve Luhansk’ı tanıma kararı kabul edilemez” dedi. Bunun üzerine Libya’dan İdlîb’e, Rojava’dan Başur Kürdistan’a, Afganistan ve Pakistan’dan Avrupa ve Azerbaycan’a kadar uluslararası alandan transfer edilen çete gruplarını harekete geçirdi.

El Kaide’ye bağlı El Nusra’nın kurduğu Heyet Tahrir Şam ve DAİŞ’ten devşirilen bu gruplar, “paralı askerler” olarak bu kez Ukrayna’ya gönderdiği öğrenildi. Çete üyelerine aylık bin 600 ila 3 bin 500 ABD doları maaş verileceği de kaydedildi.

Türk yapımı silahlı insansız hava araçları (SİHA), Ekim 2021’den bu yana Ukrayna’dan bağımsızlık ilan eden Donbass’taki halk milislerine karşı kullanılıyor. Rusya ise satıştan ve Türkiye’nin Ukrayna’ya verdiği destekten rahatsız. Geçtiğimiz haftalarda Kiev’e giden Erdoğan, Zelenskiy ile Ukrayna’da Bayraktar SİHA’larının üretimini de kapsayan 7 yeni anlaşma imzalamıştı. Anlaşma sonrası Ukrayna ordusu Rus tehdidine karşılık yaptığı 10 günlük askeri tatbikatta Türkiye’den satın aldığı SİHA’larını kullanmıştı.

TECRÜBELİ ÇETELER İSTENDİ

TC’nin görevlendirdiği Cebhet El Nusra çete  lideri Ebu Beşir Errawi’nin, Ahmed Nur Mihemed Ezizi, Fehim İsa ve Ebu Emşa’dan Ukrayna’ya  gönderilmek üzere daha önce Karabağ ve Libya’da bulunmuş 150 kişinin ismini istediği belirtti.

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

Paylaş258Paylaş161
Önceki yazı

TC-DAİŞ Saldırıları

Sonraki Haber

Kürtleri İnkar Ve İmha Edenler Barışı Savunamazlar

Son HABERLER

Haberler

ShamCash Uygulaması — Telefonunuzda Gerçekte Ne Yapıyor?- ÖZEL HABER

Yayınlayan Lêkolîn
3 June 2026
0
1.6k

Suriye'de elektronik ödeme ve para...

Daha fazla okuDetails

Rojhilat İttifakı: Uluslararası Toplum, İran’ın İdam Suçlarına Karşı Tutum Almalıdır

2 June 2026
1.4k

HPG: Önderliğimizin Özgürlüğünü Sağlama Hedefinden Sapmayacağız

1 June 2026
1.4k

Rusya-Türkiye-Çin İş birliği: İran’a Drone ve Hizbullah’a Silah Desteği- HABER ANALİZ

29 May 2026
1.6k

Öne Çıkan Yazılar

  • ShamCash Uygulaması — Telefonunuzda Gerçekte Ne Yapıyor?- ÖZEL HABER

    556 Paylaşım
    Paylaş 222 Paylaş 139
  • Devşirme Kişiliği ve Kimlik Yabancılaşması

    539 Paylaşım
    Paylaş 216 Paylaş 135
  • Sanatçı Mem Ararat Ne Yapmak İstiyor?

    730 Paylaşım
    Paylaş 292 Paylaş 183
  • BAE’nin Suriye Hamlesi Ve Türkiye’nin Rahatsızlığı- ÖZEL DOSYA

    541 Paylaşım
    Paylaş 216 Paylaş 135
  • MİT ve Parastin’ın Kirli Planını Deşifre Ediyoruz!- ÖZEL HABER

    919 Paylaşım
    Paylaş 368 Paylaş 230

ShamCash Uygulaması — Telefonunuzda Gerçekte Ne Yapıyor?- ÖZEL HABER

Rojhilat İttifakı: Uluslararası Toplum, İran’ın İdam Suçlarına Karşı Tutum Almalıdır

HPG: Önderliğimizin Özgürlüğünü Sağlama Hedefinden Sapmayacağız

Devşirme Kişiliği ve Kimlik Yabancılaşması

BAE’nin Suriye Hamlesi Ve Türkiye’nin Rahatsızlığı- ÖZEL DOSYA

Rusya-Türkiye-Çin İş birliği: İran’a Drone ve Hizbullah’a Silah Desteği- HABER ANALİZ

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi | Lekolin

© 2025 Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

KÜRDİSTAN ARAŞTIRMALAR MERKEZİ

  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Yorum İlkesi

Takip Et

Tekrar hoşgeldiniz!

Hesaba giriş

Şifrenizimi unuttunuz?

Tüm alanlar zorunludur

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Oturum aç