KURDÎ
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Anasayfa
  • Haberler
  • Polİtİk Analİz
  • Araştırmalar
  • Makaleler
  • Tüm Bölümler
    • Dizi Yazı
    • Kadın
    • Özgürlük Perspektifleri
    • Editörden
    • MİT Gerçekleri
    • Röportajlar
    • Dış Basından
    • Serbest Yazılar
KURDÎ
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster

Barzani’nin Çocukları Karaip Ülkelerinde Servetlerine Servet Katıyor!

HABER MERKEZİ – Başûrê Kurdistan halkı büyük bir geçim sıkıntısı çekerken ve Öğretmenler aylardır maaşlarını alamadıkları için sokaklara dökülürken, Barzani’nin çocukları Karaip ülkelerinde servetlerine servet katmaya devam ediyor.

12 November 2023
Kategori: Haberler
318 3
1.8k
GÖRÜNTÜLEME
Facebook İle PaylaşınTwitter İle Paylaşın

Barzani ailesinden bazı fertlerin servetini yurt dışında taşıdığını ve büyük yolsuzluklara bulaştığını belirten Amerikalı örgüt OCCRP, KDP Başkanı Mesut Barzani’nin erkek kardeşi Sîhad Barzani dört çocuğu Camî, Cudî, Lamîna ve Erîna servetlerini Karaip ülkelerine taşıdığını iddia etti.

OCCRP adlı Amerikalı örgüte göre KDP’li yöneticiler ve Mesut Barzani, Kürdistan Bölgesinde referandum adına halkı sandık başlarına gitmeleri için teşfik etmeye çalıştığında Mesut Barzan’in dört yeğeni servetlerini Karaip’lere taşımak ve gayri menkul almakla meşguldü.

Büyük yolsuzluklara ilişkin rapor hazırlayan OCCRP örgütü hazırladığı raporda, KDP Başkanı Mesut Barzan’in erkek kardeşi Sihad Barzani’nin dört çocuğu Cami, Cudî, Lamina ve Erîna servetlerini Karaip ülkelerine taşıdığını bu ülkelerde yasal prosedürden uzak servetlerini artırmaya çalıştıklarını ifade ediyor.

BARZANİ AİLESİ ERDOĞAN AİLESİNİ Mİ TAKLİT EDİYOR?

OCCRP, Barzaniler ile birlikte bazı Iraklı yetkililerinde Merkez Bankası aracılığıyla servetlerini dışarıya taşıdığına dikkat çekiyor. İlk defa bu dört kişi hakkında yolsuzluk iddialarında bulunuluyor. Geçen yıl Amerika medyası Mesrur Barzani ve Neçîrvan Barzanî’nin Amerika’da birçok villa ve gayri menkul aldığını yazmıştı. Barzani ailesinin yaşadığı bu ihtişamlı hayata ve zenginliğe karşın hükümet, öğretmen ve çalışanların maaşlarını ödemiyor.

Geçmiş yıllarda da Dominik Cumhuriyetine ait pasaportlar yolsuzluk iddiaları nedeniyle iptal edilmişti. Amerikalı örgüt, Barzani ailesi ve onlara yakın 7 bin 700 kişinin Dominik pasaportu aldığını aktarıyor.

Dominik pasaportuna sahip olanlar vizesiz 144 ülkeye gidebiliyor. Dolayısıyla Barzani ailesi ve Iraklı üst düzey yetkililerin neden Dominik pasaportu kullandığı anlaşılıyor.

Türkiye ve Bakurê Kurdistan halkının ekonomik durumu kötüye gittiği her dönemde Erdoğan, ailesi ve bakanları hakkında yapılan soruşturmalarda yurt dışında ve içerde milyarlarca dolarlık servetinin ortaya çıkması ve bunun üstüne de sürekli halkı aile harcamaları konusunda telkinlerde bulunuyor. KDP ve Barzani ailesi hakkında hazırlanan rapor ve ortaya çıkan bir çok yolsuzluklar, akıllara KDP-Barzani ailesi AKP-Erdoğan ailesini mi taklid ediyor sorusunu getiriyor.

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

Paylaş250Paylaş156
Önceki yazı

MİT ve Parastin’ın Kerkük’teki Provokasyoncularını Deşifre Ediyoruz -HABER ANALİZ

Sonraki Haber

Hakikat Savaşçılığı Köleleştirici Her Türlü Dogmatizmi Aşmakla Başlar- BÖLÜM 1

Son HABERLER

Haberler

‘Önderliğinden Savaşçısına Kadar Demokratik Siyasete Katılımı Sağlayacak Bir Yasa Çıkarılmalı’

Yayınlayan Lêkolîn
20 July 2026
0
1.4k

Hareket Yönetimi, “Rêber Apo ile...

Daha fazla okuDetails

KCK: Rojava Halkımız Kazanımlarını Rêber Apo Çizgisinde Koruyup Geliştirmesini Bilecektir!

19 July 2026
1.4k

MİT’in İran İle İş birliği Ve Aşiretler Üzerindeki Planları- HABER ANALİZ

16 July 2026
1.6k

KCK: 14 Temmuz Direnişçilerinin Özlemlerini Gerçekleştireceğiz!

13 July 2026
1.5k

Öne Çıkan Yazılar

  • MİT ve Parastin’ın Yeni Ajan Ağını Deşifre Ediyoruz!- ÖZEL HABER

    847 Paylaşım
    Paylaş 339 Paylaş 212
  • ‘Önderliğinden Savaşçısına Kadar Demokratik Siyasete Katılımı Sağlayacak Bir Yasa Çıkarılmalı’

    507 Paylaşım
    Paylaş 203 Paylaş 127
  • MİT’in İran İle İş birliği Ve Aşiretler Üzerindeki Planları- HABER ANALİZ

    570 Paylaşım
    Paylaş 228 Paylaş 143
  • Emperyalist Komploya İlişkin Bazı Notlar

    12859 Paylaşım
    Paylaş 5144 Paylaş 3215
  • TC Savaş Suçu İşlemeye Devam Ediyor!- ÖZEL DOSYA

    12797 Paylaşım
    Paylaş 5119 Paylaş 3199

Bir Devrimin Sessiz Gücü

‘Önderliğinden Savaşçısına Kadar Demokratik Siyasete Katılımı Sağlayacak Bir Yasa Çıkarılmalı’

KCK: Rojava Halkımız Kazanımlarını Rêber Apo Çizgisinde Koruyup Geliştirmesini Bilecektir!

19 Temmuz Devrimi: Bir Halkın Hafızası, Kazanımları ve Geleceğe Dair Dersler

Demirtaş: Önder Apo’nun İçinde Olmadığı Her Türlü Gelişmeyi Kuşkuyla Karşılarız

Kalkan: Barışın Kilit Noktası İmralı, Siyasetin Önü Açılmalı

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi | Lekolin

© 2025 Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

KÜRDİSTAN ARAŞTIRMALAR MERKEZİ

  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Yorum İlkesi

Takip Et

Tekrar hoşgeldiniz!

Hesaba giriş

Şifrenizimi unuttunuz?

Tüm alanlar zorunludur

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Oturum aç