• Türkçe
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  • RUPELA GIŞTÎ
  • NÛÇE
  • ANALÎZÊN SIYASÎ
  • LÊKOLÎN
  • GOTAR
  • Hemû beş
    • Ji Edîtor
    • Jin
    • Perspektîfên Azadiyê
    • Rêze Nivîs
    • Rastiyên MIT
    • Hevpeyvîn
    • Ji Çapemeniya Derve
    • Nivîsên Azad
  • RUPELA GIŞTÎ
  • NÛÇE
  • ANALÎZÊN SIYASÎ
  • LÊKOLÎN
  • GOTAR
  • Hemû beş
    • Ji Edîtor
    • Jin
    • Perspektîfên Azadiyê
    • Rêze Nivîs
    • Rastiyên MIT
    • Hevpeyvîn
    • Ji Çapemeniya Derve
    • Nivîsên Azad
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
Turkçe
Anasayfa Beşên Hilbijartinên Çapemeniyê

AKP’li Olmayan Belediyeler Ölsün!

Yayınlayan Lekolin
15 March 2020
Kategori: Hilbijartinên Çapemeniyê
248 16
A A
AKP’li Olmayan Belediyeler Ölsün!
Facebook İle PaylaşınTwitter İle Paylaşın
FacebookX

11 Haziran 2012 Pazartesi Saat 10:15

Memleketimizin kimi bölgelerinde, belediye başkanları ve görevlileri birer birer hapse atılıyor.

Memleketimizin kimi bölgelerinde, belediye başkanları ve görevlileri birer birer hapse atılıyor. Tabii ezici çoğunluğu BDP’li belediyeler…  İşin bu kısmı o kadar doğal karşılanıyor ki kimseden çıt yok.

“Son operasyon da Van Belediye Başkanı Bekir Kaya başta olmak üzere, pek çok il ve ilçe başkanı gözaltına alındı. Tabii gözaltına alınmak, Kürt’sen ve siyasetteysen yüzde 90 hapse girmek anlamına geliyor. Kaya da tutuklandı.

Hükümetin en tepesinden, halkın seçtiği vekillere “kalleş , “terör yandaşı vs söylemi devam ederken BDP’lilerin kıpırdayamayacak hale getirilmesi ve buna tepki gösterilmemesi, şaşırtıcı değil.

Ama anlamsız!

Anlamsız, çünkü daha iki ay önce “devletin yeni Kürt planı başlığıyla verilen haberlerde aynen şöyle deniyordu: “PKK ve Kürt sorununun çözümünde, parlamentoda temsil edilen BDP muhatap alınacak.

İktidarın sözlüğündeki “muhatap ın karşılığı, “etkisiz hale getirme nin bir başka versiyonu olabilir… Günümüzde altı BDP’li milletvekili tutuklu. Diyarbakır bağımsız milletvekili Leyla Zana ise 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Operasyon Bodrum’a sıçradı

Yerelde durum çok daha ağır… Bekir Kaya ile birlikte tutuklu BDP’li belediye başkanı sayısı 32’ye çıktı. Danışmanları, avukatları, ilçe yöneticilerini de saydığınız zaman yüzlerce belediye çalışanı hapiste.

Son yerel seçimde 100’e yakın bölgede kazanan BDP’li belediyelerin üçte biri bugün çalışamayacak durumda. Kalanların ne koşullarda çalıştığı ise merak edilmiyor.

2013 yerel seçimleri yaklaşırken apar topar hâkim karşısına çıkarılan, tutuklananlar sadece BDP’liler değil…  Ülkenin doğusu kadar olmasa da batı sahillerinde de tuhaf şeyler yaşanıyor.

Misal İzmir Büyükşehir, 2011 sonunda “kaçakçılık ve organize suçlar tutuklamalarıyla sarsıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocabaş, devamlı ifadeye çağrılıyor. Son olarak “hazine arazisine konut imar izni vermediği iddiasıyla suçlandı.
Beyaz Türkler’in yazlık kalesi Bodrum’da olup bitenler ise Bodrum aşığı merkez medyada bile pek az yer aldı… Sevilen Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “İhaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak gibi suçlamalarla hapse atıldı.

Hepimizin bildiği sır

Bütün bu baskınları, soruşturmaları, yargısız tutuklamaları alt alta koyunca, demokratik bir ülkede yaşıyoruz demek, ancak bir halüsinasyon olabilir.
Belediye başkanları her neyle suçlanıyorlarsa, adil bir yargılama sürecinden geçmeden yaka paça hapse atılmaları akla şunları getiriyor:

AKP, kazanamadığı, “bu kaleyi alacağız dediği belediyeleri bezdirme, küçük düşürme, iş yapamama ve özgürlüğünden yoksun bırakmayı tercih ediyor. Oysa bu ülkenin vatandaşları, istendiğinde “rüşvet, fesat istendiğinde “terör örgütü kulpunun ne kadar kolay takıldığını artık öğrenmiş olmalı. Aynı şekilde, istendiğinde ihalelerin nasıl ve kimlere verildiğini, iktidar sahibinin yanındaysan en yüz kızartıcı suçların bile görmezden gelindiğinin farkındayız.

Bundan sonrası için adaletin gelmesini beklemek,  boş bir hayal. Belediye başkanları tutuklu olan il ve ilçelerde “hizmet aksayacağı için bazıları “Aman bunlarla uğraşacağıma bir sonraki seçimde AKP’ye veririm, rahat ederim diyecek… Bazıları da “AKP’li olmayan belediyeler ölsün zihniyetine teslim olmayacak.

Mehveş Evin

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

www.navendalekolin.com – www.lekolin.org – www.lekolin.net – www.lekolin.info    

Etiketler: araştırmakurdiKurdishkurdistanLekolinTurkishTürkiye
Önceki yazı

53 ÜNİVERSİTELİ GENÇ, GERİLLA SAFLARINA KATILDI

Sonraki Haber

08-14 NİSAN HAFTALIK HABER KRONOLOJİSİ

Benzer Haberler

Cizre belediyesi AKP’liler tarafından talan ediliyor
Hilbijartinên Çapemeniyê

Cizre belediyesi AKP’liler tarafından talan ediliyor

5 May 2020
NCT: PKK İsveç’in güvenliği için tehdit oluşturmuyor
Hilbijartinên Çapemeniyê

NCT: PKK İsveç’in güvenliği için tehdit oluşturmuyor

5 May 2020
Başkanlık Rejimi ve Ekonomi
Hilbijartinên Çapemeniyê

Başkanlık Rejimi ve Ekonomi

5 May 2020
Sonraki Haber
08-14 NİSAN HAFTALIK HABER KRONOLOJİSİ

08-14 NİSAN HAFTALIK HABER KRONOLOJİSİ

Nivîsên Ku Derdikevin Pêş

  • Bikaranîna ShamCash — Bi Rastî Li Ser Telefona We Çi Dike? – NÛÇE TAYBET

    Bikaranîna ShamCash — Bi Rastî Li Ser Telefona We Çi Dike? – NÛÇE TAYBET

    525 Paylaşım
    Paylaş 210 Paylaş 131
  • Hevkariya Rusya-Tirkîye-Çîn: Piştgiriya Drone û Çekan bo Îranê û Hîzbullahê – NÛÇE ANALÎZ

    508 Paylaşım
    Paylaş 203 Paylaş 127
  • Kesayetiya Dewşirme û Biyanîbûna Ji Nasnameya Xwe

    507 Paylaşım
    Paylaş 203 Paylaş 127
  • Pêngava Îmaratê Li Sûriyê û Aciziya Tirkiyê – DOSYA TAYBET

    502 Paylaşım
    Paylaş 201 Paylaş 126
  • Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünden Skandal Fişlemeler

    748 Paylaşım
    Paylaş 299 Paylaş 187

Li Dijî Zihniyeta Muawiye û Ebû Sufyan a îroyîn Manîfestoya Civaka Demokratîk

Bikaranîna ShamCash — Bi Rastî Li Ser Telefona We Çi Dike? – NÛÇE TAYBET

Hevpeymaniya Rojhilat: Divê Civaka Navnetewî Li Dijî Darvekirinan Îranê Xwedî Helwest Be

HPG: Em ê Dest Ji Armanca Xwe Ya Azadiya Rêberê Xwe Bernedin

Kesayetiya Dewşirme û Biyanîbûna Ji Nasnameya Xwe

Pêngava Îmaratê Li Sûriyê û Aciziya Tirkiyê – DOSYA TAYBET

  • DERBAR DE
  • PEYWENDÎ
  • HEMÛ NIVÎS
LÊKOLÎN

© NAVENDA LÊKOLÎNÊN STRATEJÎK A KURDISTANÊ 2025

Tekrar hoşgeldiniz!

Hesaba giriş

Şifrenizimi unuttunuz?

Tüm alanlar zorunludur

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Oturum aç

Add New Playlist