01 Haziran 2012 Cuma Saat 09:55
Ahmad Sa’adat (Filistin), Analdo Otegi (Bask-İspanya), Binayak Sen (Hindistan), Marwan Barghouti (Filistin), Mumia Abu-Jamal (ABD), Nelson Mandela (G. Afrika), ve Abdullah Öcalan (Kürdistan)… Hepsinin ortak noktası özgürlük tutsağı olmak, ağır tecritlere mahkûm kalmak ve en önemlisi de uluslararası destek almak.
Hepsinin özgürlük talebi kelepçeli, prangalı resimlerle anlatıldı. Dünya çapında özgürlük tutsakları için yapılan sanat çalışmalarını örnek alan “Öcalan’a Özgürlük, Kürdistan’a Barış-Uluslararası İnisiyatifi” ‘Öcalan için Sanat’ (Art for Öcalan) kampanyası başlattı.
“Öcalan’a Özgürlük, Kürdistan’a Barış-Uluslararası İnisiyatifi” İmralı adasında 13 yıldır esir olan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın izolasyon koşullarına ve olası bir barış sürecindeki rolüne ilişkin şimdiye kadar pek çok kampanyaya imza attı.
İmralı’da tokalaşmanın, sarılmanın yani insan sıcaklığını hissetmenin yasak olduğunu, TV’siz, habersiz, sohbetsiz 13 yılın dolduğuna dikkat çeken inisiyatif, bu dönemi “13 yıl izolasyon, 13 yıl aralıksız ‘beyaz’ işkence” olarak nitelendiriyor.
Ancak öte yandan izolasyona düşünceyle, bilimle, inançla bir karşı çıkış olduğunu ve Öcalan’ın 7000 sayfayı aşan el yazmalı düşüncelerini hatırlatan inisiyatif milyonlarca insanın, ısrarla ve sürekli Öcalan’ın özgürlüğünü talep ettiğini, çalıştığını, gösteri yaptığını, açlık grevlerine, ölüme yatırdığına dikkat çekti.
‘ART FOR ÖACALAN’
İnisiyatif şimdi ise sanatın bir farklılık yaratabileceği amacıyla “Kelimeler kifayetsiz kaldığında” başlığıyla yeni bir kampanya başlattı. Bunun için tüm sanatçıları, Öcalan’ın Özgürlüğü için yürütülen kampanyayı sanatlarıyla desteklemeye, üretimleriyle katkı sunmaya çağıran inisiyatif, kampanyanın sanatın tüm dillerinde resim, çizim, müzik, heykel, film, edebiyat, şarkı, şiir vb. yoluyla bu katkıların gerçekleşebileceğini duyurdu.
Tüm katkıları, internet sayfasında kamuoyuna tanıtacak olan inisiyatif bunlardan kart, t-Shirt, klip vs. yaparak daha geniş kesimlerin ilgisine sunacak. ‘Öcalan için Sanat’ (Art for Öcalan) kampanyasına katılmak isteyenler şu e-posta adresine başvurabilir: [email protected]. Ayrıca kampanyaya ilişkin daha fazla bilgiye şu adresten ulaşmak mümkün: http://art-for-ocalan.org-Berlin
Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi
www.navendalekolin.com – www.lekolin.org – www.lekolin.net – www.lekolin.info