KURDÎ
No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Haberler
  • Politik Analiz
  • Araştırmalar
  • Makaleler
  • Tüm Bölümler
    • Dizi Yazı
    • Serbest Yazılar
    • Kadın
    • Özgürlük Perspektifleri
    • Editörden
    • MİT Gerçekleri
    • Röportajlar
    • Dış Basından
KURDÎ
No Result
View All Result

TÜRK ORDUSU ÇETELERİ HALKA AĞAÇLARI KESMELERİ İÇİN BASKI UYGULUYOR  

by Lekolin
31 Mayıs 2020
in Haberler

 

HABER MERKEZİ- Türk Ordusu çeteleri Şırnak’a bağlı Sêgirkê Beldesindeki halka ormanlık alandan ağaç kesmeleri için baskı uyguluyor.

 

Ağaç kesiminin yasak olmasına rağmen halka ağaçları kesmeleri için baskı uygulayan Türk Ordusu çeteleri, halkı daha fazla baskı yapmakla tehdit ediyor.

 

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Kürdistan’daki ormanlık ve doğal yaşamı tümden yok etmeyi amaçlayan çeteler, ağaç kesimi için yasak olmasına rağmen halka ağaçları kesmeleri için kestikleri ağaçlar karşılığında  ödeme yapacaklarını söyledi. Halkı para karşılığında doğayı katletmeye yönelten çeteler, ağaç kesimini kabul etmeyenleri taciz etmekle tehdit etti.

 

Gerilla Uyarı Notu Yazdı

 

Doğal Yaşamı yok etmek için türlü türlü saldırılar gerçekleştiren Türk Ordusu, bu kezde halk eliyle para karşılığı saldırı gerçekleştiriyor. Türk Ordusu çetelerinin bu planına karşılık Gerilla’lar Sêgirkê’ye yakın ormanlık alanların tümünde el yazısı ile “Yurtsever Halkımız Düşmanın Oyunlarına Gelmesin. Doğayı Talan ve Tahrip Etmesinler, Halkımızın Duyarlı Yaklaşacağına İnanıyoruz.” şeklinde uyarı notu yazdığı bilgisine ulaşıldı.

 

Daha önce de bu tür faaliyetler yürütüp Gerilla’nın hedefi olan çeteler, sivil halkı bölgeye yönlendirerek Gerilla’ya hedef yapmak istiyor.

 

Amed’te Aynı Oyunlar Sergilenmişti

 

Daha önce Amed/Pasur ilçesinde ormandan ağaç kesmeye gidip Gerilla’lara hedef olan çeteler, Türk Ordusu ve Medyası tarafından sivil diye lanse edilmiş ancak öldürülen kişilerin Çete olduğu tespit edilmişti.

 

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

Previous Post

Irak ve Başur Kürdistan’ın Güncel Tablosu

Next Post

Haziranlı Günler

Son HABERLER

Haberler

Şehba’da Sivil Kurumlar İşgal Edildi; Kadın Öğretmenler Hedef Alındı- HABER ANALİZ

Türk devletinin işgali altındaki bölgeler...

by Lekolin
10 Temmuz 2025
1.4k
Dış Basından

Önder APO’nun Görüntülü Çağrısı Dünyada Yankılandı!

Önder Apo’nun 26 yıl sonra...

by Lekolin
9 Temmuz 2025
1.5k
Haberler

Şam ve İsrailli Pilotlar Türkiye’nin Konya Şehrinde Eğitim Görüyor – ÖZEL HABER

İsrail-İran savaşında kendisini İran’ın tarafında...

by Lekolin
7 Temmuz 2025
1.5k
Haberler

Başur Kürdistan’da Tarihi Tören

Gerilla grubunun Hazırlık Organizasyonu adına...

by Lekolin
6 Temmuz 2025
1.6k
Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi | Lekolin

© 2025 Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

KÜRDİSTAN ARAŞTIRMALAR MERKEZİ

  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Yorum İlkesi

Takip Et