• Latest
  • All
  • Haberler
  • Editörden
  • Araştırmalar
  • Makaleler
  • Politik Analiz
  • Dizi Yazı

Apocu Gençlik İnisiyatifi: Saldırılara Misliyle Cevap Vereceğiz

15 Mart 2020

Demokratik Toplum Sosyalizmi ve Öz Savunma

1 Temmuz 2025

Zilan’ın Fedailiği: Özgürlük Aşkının Manifestosu

30 Haziran 2025

Önder Apo’nun Manifestosu Ve Yaşanan Gelişmelere Etkisi

30 Haziran 2025

MİT ve HTŞ, Uyuşturucu Kaçakçılığında Baas Rejiminin İzinden Gidiyor!- HABER ANALİZ

28 Haziran 2025

Küresel ve Bölgesel Hegemonik Rekabetin Bir Yansıması

27 Haziran 2025

Emperyalist Savaşlar Ve Devrim İmkânları

26 Haziran 2025

Efrin’de El Emşat Çeteleri Yeniden Aktifleşiyor- ÖZEL HABER

25 Haziran 2025

‘Niyeti İyi Olan Bir Devlet, Kongre Sonrası İkinci Gün Komisyon Kurardı’

25 Haziran 2025

‘Doğu Kürdistan’da Alternatifi Olan Tek Güç PJAK’tır’

24 Haziran 2025

Şam’daki Kiliseye Yapılan Saldırı HTŞ Üyeleri Tarafından Yapıldı-ÖZEL HABER

23 Haziran 2025

Demokratik Ulusta Demokratik Komün Yaşamı

23 Haziran 2025

Yeni Ortadoğu’nun Kalıcı Kaos Düzeni ve Stratejinin Temel Ayakları

21 Haziran 2025
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Tüm Yazılar
  • Yorum İlkesi
  • Anasayfa
No Result
View All Result
Home Bölümler Gençlik

Apocu Gençlik İnisiyatifi: Saldırılara Misliyle Cevap Vereceğiz

Lekolin by Lekolin
15 Mart 2020
in Gençlik
Reading Time: 2 mins read
A A

20 Ağustos 2011 Cumartesi Saat 09:12

Federal Kürdistan Bölgesi’ne yönelik hava saldırısı ve PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmelerin engellenmesine sert tepki gösteren Apocu Gençlik İnisiyatifi,

Federal Kürdistan Bölgesi’ne yönelik hava saldırısı ve PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmelerin engellenmesine sert tepki gösteren Apocu Gençlik İnisiyatifi, saldırılara “Misliyle cevap vereceğiz” dedi.

Apocu Gençlik İnisiyatifi, Türk ordusunun Federal Kürdistan Bölgesi’ne yönelik başlattığı hava saldırılarına ilişkin yaptığı yazılı açıklama ile sert tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, tüm demokratik ve barışçıl çözüm ısrarlara rağmen AKP’nin şiddete ısrar ettiğine dikkat çekilerek, “Önderliğimizin ve Özgürlük Hareketimizin barış ortamının sağlanması için gösterdiği tüm çabalar faşist TC devleti tarafından imha ve soykırım ile cevap bulmuştur. Tüm olağanüstü çabalar boşa çıkartılmıştır. Son bir yıllık süreçte tüm bu çabalar ve uyarılara rağmen bu tavır değiştirilmemiş aksine yoğunlaştırılarak devam edilmiştir” denildi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmelerin engellenmesine tepki gösterilen açıklamada, “Son olarak üç haftadır, Kürt Halkının ve Özgürlük Hareketinin en hassas noktası olan Önderliğimizle görüşmeler engellenmiş ve tüm iletişim bağları kopartılmış, oluşturulmuş olan sistematik izolasyon daha da yoğunlaştırılmıştır” dendi.

Federal Kürdistan Bölgesi’ne yönelik başlatılan hava saldırılarının “açık savaş ilanı olarak değerlendirilmesi gerektiğine işaret edilen açıklamada, “AKP savaş hükümetinin çok yönlü bir imha ve soykırım konseptini devreye koyduğu bu saldırılarla ortaya çıkmıştır. Yine Recep Erdoğan’ın yaptığı açıklamalar siyasal zeminde mücadele eden yurtsever her kesime karşı hukuk yaftası altında bir soykırım operasyonu talimatını vermiştir” vurgusu yapıldı.

‘MİSLİYLE CEVAP VERECEĞİZ’

Kürt gençleri olarak saldırılara misliyle cevap vereceklerini belirten Apocu Gençlik İnisiyatifi, açıklamanın devamında şunları kaydetti:

“Biz halkımızın direnen öncü gücü ve fedai Kürt gençliği olarak başta Önder Apo’ya, Özgürlük Hareketimize ve halkımıza sahip çıkarak buna müsaade etmeyeceğiz. Bu tarihi süreçte bize yüklenen misyona cevap olacak ve başta Önder Apo’ya, Özgürlük Hareketimize ve halkımıza yönelik hiçbir saldırıyı cevapsız bırakmayacak, misliyle cevap vereceğiz. Bu temelde Tüm yurtsever, fedai, yiğit, Kürt gençliğini bulundukları her alanda direnişi ve eylem çizgisini yükselterek bu zafer sürecinde birer militan olmaya çağırıyoruz.

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

www.navendalekolin.com – www.lekolin.org – www.lekolin.net – www.lekolin.info

Tags: araştırmakurdiKurdishkurdistanLekolinTurkishTürkiye
Share217Tweet136
Previous Post

Leyla Kasım’ın Son Günleri

Next Post

Marsilya’da Kürt Gençleri AB Temsilciliği İşgal Etti

Lekolin

Lekolin

Next Post

Marsilya'da Kürt Gençleri AB Temsilciliği İşgal Etti

  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Tüm Yazılar
  • Yorum İlkesi
  • Anasayfa
KÜRDİSTAN ARAŞTIRMALAR MERKEZİ

© 2025 Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi