KURDÎ
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Anasayfa
  • Haberler
  • Polİtİk Analİz
  • Araştırmalar
  • Makaleler
  • Tüm Bölümler
    • Dizi Yazı
    • Kadın
    • Özgürlük Perspektifleri
    • Editörden
    • MİT Gerçekleri
    • Röportajlar
    • Dış Basından
    • Serbest Yazılar
KURDÎ
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster

Gençlik Konferansından Ulusal Kongre Çağrısı

15 March 2020
Kategori: Gençlik
263 3
1.5k
GÖRÜNTÜLEME
Facebook İle PaylaşınTwitter İle Paylaşın

28 Mart 2013 Perşembe Saat 09:52

3. Ulusal Gençlik Konferansı’nda Kürdistan Ulusal Kongresi’nin gerçekleştirilmesi çağrısı yapıldı.

Kürdistan’ın dört parçası ile yurtdışından gençlik örgütleri temsilcilerinin katıldığı 3. Ulusal Gençlik Konferansı’nda Kürdistan Ulusal Kongresi’nin gerçekleştirilmesi çağrısı yapıldı.

Federe Kürdistan Hükümeti yetkililerinin sınırda çıkardıkları engeller nedeniyle yarın gün geç başlayan konferans 3. Gününe girdi. Konferansın dün mesajlarla başlayan oturumları öğleden sonra Batı Kürdistan’daki gelişmelerin değerlendirilmesiyle devam etti. Konferans katılımcıları Batı Kürdistan’da elde edilen kazanımlar, kazanımların savunulması ile demokratik özerklik siteminin oluşturulması üzerinde durdu.

Gençler yaptıkları konuşmalarda, Batı Kürdistan’daki gelişmelerin Kürdistan’ın diğer parçalarını da doğrudan etkilediğine dikkat çekerek, hiç kimsenin Rojava’daki halk direnişini Kürdistan’daki diğer direnişlerden koparamayacağını söyledi. Kürt Yüksek Konseyi şemsiyesi altında sivil kurumlar ile YPG ve asayiş güçlerinin inşasını Bat Kürdistan halkının devriminin gelişiminin somut göstergeleri olarak nitelendirdi.  Gençler, Batı Kürdistan gençleri arasında birlik ile YPG ve asayiş güçlerine katılım çağrısında bulundular.

Rojava’daki bazı siyasi partilerin silahlı gruplar kurmalarını da eleştiren gençler, gençlerin parti savunmasından çıkarak, daha çok Kürt Yüksek Konseyi şemsiyesi altında halk savunması ile birliği için mücadele etmelerini istedi.

GÖÇÜN ÖNÜNE GEÇİLMELİ

Batı Kürdistan’dan yaşanan göç etmelere de dikkat çeken gençler, bunun mutlak önüne geçilmesini istedi. Halka ve özellikle de gençlere ülkeyi terk etmemeleri çağrılarında bulundu. Yine fikirlerin tartışıldığı okulların kurulması, sanat ve kültür kurumlarının inşa edilmesinin önemine vurgu yapılarak, bunların ertelemeksizin yerine getirilmesi istendi.

Gençlerin üzerinde durdukları bir diğer konu ise devlet siteminden uzak durarak, kendi öz yönetimlerini inşa etmeleri oldu. Bu konuda demokratik konfederasyon için çaba sarf edilmesi istendi. Yine Rojava için Kürdistan’ın dört parçasındaki birlik ve dayanışmanın önemine vurgu yapılarak, Kürdistan Ulusal Kongresi’nin bir an önce gerçekleştirilmesi çağrısı yapıldı. Tartışmalara katılan gençlerin tümünün, Ulusal Kongre, genç ve kadınların Kürt halkının birliğindeki rolüne ilişkin ortak görüşler dile getirmesi dikkat çekti.

Gençler ayrıca Federal Kürdistan Hükümeti’nin konferans katılımcılarına çıkardığı engelleri de kınadı.

GENÇLİK KONFERANSINDA KADIN RENGİ

Kürdistan’ın dört parçası ile Avrupa’dan konferansa katılan genç kadınlar, reng ve sesleri ile konferansa damgalarını vurdular. Konferans katılımcılarının yüzde 40’ını oluşturan genç kadınlar tartışmalara güçlü katılım göstererek ayrıca konferans alanındaki savunmayı da üstlenmeleri dikkat çekti. Salonun bulunduğu alanın dört bir yanında güvenlik önlemleri alan asayiş üyesi genç kadınlar hareketlilikleriyle büyük örnek teşkil ettiler.  

Dört parça ile Avrupa’dan gelen delegeler kendilerini ifade ettikleri Kürtçe’nin değişik lehçeleriyle de konferansa renk kattılar. Yine konferans salonu dışında yapılan Sıçak tartışmalarda güçlü bağlar kuran gençler halayları ile de dikkat çektiler.

Konferans üçüncü gününde Kürt gençlerinin örgütlenme, birlik ve mücadeledeki rolleri üzerindeki tartışmalarla devam ediyor.

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

www.navendalekolin.com – www.lekolin.org – www.lekolin.net – www.lekolin.info

Paylaş206Paylaş129
Önceki yazı

EZ NIKARIM JI TE HEZ BIKIM, QEHR BIBE!

Sonraki Haber

Gençlik Konferansında Öcalan’a Destek

Son HABERLER

Gençlik

Gençlikte Zihniyet Devriminde Fedailiği Yakalamak Özgür Toplumun Sarsılmaz İnşasıdır

Yayınlayan Lekolin
15 April 2021
0
2k

Örgütlü, bilinçli, ne yaptığını bilen...

Daha fazla okuDetails

21. Yüzyılda Soykırım ve Toplumsal Direnişte Gençliğin Rolü

17 March 2021
2.1k

DOĞRU VE BÜTÜNLÜKLÜ MÜCADELE

10 September 2020
1.7k

Türk Devletinin Özel Savaş Kurumu Haline Gelen Eğitim Kurumları; Gençlerin ve Çocukların Kültürel Soykırımının Merkezi Haline Gelmiştir

5 May 2020
1.7k

Öne Çıkan Yazılar

  • ShamCash Uygulaması — Telefonunuzda Gerçekte Ne Yapıyor?- ÖZEL HABER

    551 Paylaşım
    Paylaş 220 Paylaş 138
  • Devşirme Kişiliği ve Kimlik Yabancılaşması

    539 Paylaşım
    Paylaş 216 Paylaş 135
  • Sanatçı Mem Ararat Ne Yapmak İstiyor?

    729 Paylaşım
    Paylaş 292 Paylaş 182
  • BAE’nin Suriye Hamlesi Ve Türkiye’nin Rahatsızlığı- ÖZEL DOSYA

    540 Paylaşım
    Paylaş 216 Paylaş 135
  • MİT ve Parastin’ın Kirli Planını Deşifre Ediyoruz!- ÖZEL HABER

    919 Paylaşım
    Paylaş 368 Paylaş 230

ShamCash Uygulaması — Telefonunuzda Gerçekte Ne Yapıyor?- ÖZEL HABER

Rojhilat İttifakı: Uluslararası Toplum, İran’ın İdam Suçlarına Karşı Tutum Almalıdır

HPG: Önderliğimizin Özgürlüğünü Sağlama Hedefinden Sapmayacağız

Devşirme Kişiliği ve Kimlik Yabancılaşması

BAE’nin Suriye Hamlesi Ve Türkiye’nin Rahatsızlığı- ÖZEL DOSYA

Rusya-Türkiye-Çin İş birliği: İran’a Drone ve Hizbullah’a Silah Desteği- HABER ANALİZ

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi | Lekolin

© 2025 Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

KÜRDİSTAN ARAŞTIRMALAR MERKEZİ

  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Yorum İlkesi

Takip Et

Tekrar hoşgeldiniz!

Hesaba giriş

Şifrenizimi unuttunuz?

Tüm alanlar zorunludur

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Oturum aç